WEB DIZAJN

DIZAJN I SEO (PTIMIZACIJA SAJTA)

Da li ste vlasnik malog preduzeća i malog web sajta? Jeste li zadovoljni time? Ako ne, ne brinite – niste sami. Mnoga mala preduzeća se bore sa dizajnom web stranica, uglavnom zato što nemaju vremena ili resursa da naprave efikasnu web prezentacije. Ali to ne znači da ne možete imati sjajnu web stranicu – potrebno je samo znanje i planiranje.


Estetski zgodan web dizajn može biti ta presudna odluka koja dovodi do pretvaranja posetilaca u kupce. Prosecan posetioc sajta postaje kupac kada ga dizajn uveri u to da se nalazi u pravom trenutku na pravom mestu. U ovom članku ćemo istražiti zašto je dizajn važan i dati savete kako da se vaše poslovanje na mreži istakne u konkurentskom polju!Zašto je dizajn web-sajta važan

Dizajn web stranice je sastavni deo marketinškog prisustva vaše kompanije. Dobro dizajnirana veb lokacija može da prenese profesionalizam i obezbedi ponovne kupce tako što će informacije učiniti jasnim, lakim za pronalaženje, sveobuhvatnim u svom sadržaju koji pokriva sve proizvode ili usluge koje se nude – i što je najvažnije – estetski ugodne! Evo šest razloga zašto je dizajn veb stranice važan:


Postavlja utisak

Dizajn vaše veb stranice je važan prvi utisak. Vaši klijenti će doneti procenu u prvih nekoliko sekundi od sletanja na vašu veb lokaciju, tako da treba da učinite sve što je moguće da obezbedite da im se njihovo početno iskustvo dopada ono što vide. Važno je da obezbedite da vaša veb lokacija bude laka, intuitivna i da ima moderan dizajn, tako da kupci mogu da uživaju u pregledanju.


Poboljšava SEO

Dizajn vaše veb stranice može imati ogroman uticaj na to kako se rangirate u pretraživačima kao što je Google. Vizuelni aspekti i sistem za upravljanje sadržajem (CMS) koji se koriste na sajtu igraju glavnu ulogu. Uverite se da je vaša veb lokacija prilagođena korisniku ide ruku pod ruku sa SEO naporima tako što ćete obezbediti da veb stranice budu visoko rangirane u okviru svojih kategorija ili tema, a da su i na odgovarajući način strukturirane u skladu sa SEO standardima.


Postavlja ton

Websajt koji imate - to je prozor u vaše poslovanje i ako taj websajt nije dobro dizajniran, verovatno ćete imati problema sa utiskom koji ostavljate kod korisnika. Proširivanje ideje da dizajn ima važnu ulogu u stvaranju prvog utiska za kupce, kao i kvalitetnu interakciju među njima. Preporučujemo da uložite vreme kako biste bili sigurni da sve, od logotipa do odredišnih stranica, daje ovaj uglađeni izgled, tako da posetioci znaju da vrede svog novca.


Builds Trust

Internet je pun prevara, hakera i dezinformacija. Da biste bili uspešni u današnjem svetu, potrebna vam je dobro dizajnirana web strana koja prenosi poruku „Ja sam legitiman“. Ako vaš sajt ima zastareo ili loše dizajniran izgled, klijenti mogu dvaput razmisliti o tome da veruju onome što vide, a to bi vas moglo koštati posla.


Budite u toku sa konkurentima

Ako želite da sprečite klijente da idu negde drugde, uverite se da vaša web lokacija izgleda profesionalnije od konkurencije. Saznajte po čemu se druga preduzeća ističu i vidite šta dobro rade kako biste mogli bolje da radite na svojoj veb lokaciji.


Konzistentnost brenda

Da biste izgradili svest o brendu, morate da budete dosledni u brendiranju na svim kanalima. Vaša web strana je početna tačka za većinu onoga što će stvoriti utisak pojedinca o tome ko ste. Vaš sajt treba da ima iste fontove, boje i izglede na svakoj stranici da bi se obezbedila doslednost. Cilj vaših napora za brendiranje je da posetioci ne samo da znaju gde se nalaze, već i da osećaju da je njihova poseta vredna toga!


Saveti za dizajn web stranica za mala preduzeća

Povezano: Vaš web dizajner treba da usmerava vašu marketinšku strategijuSaveti za dizajn veb stranica za mala preduzeća

Dizajn vaše veb stranice je prvi utisak koji će ljudi imati o vašem poslovanju. Važno je uložiti vreme u istraživanje i uložiti novac u profesionalnu, visokokvalitetnu veb lokaciju sa privlačnim izgledom, tako da je veća verovatnoća da će kupci kupovati od vas, a ne od nekog drugog! Sledećih 8 saveta mogu pomoći da se to dogodi:


Imajte plan na mestu

Plan je ključ uspeha kada je u pitanju dizajniranje ili redizajn vaše web stranice. Proces treba da počne sa detaljnim razumevanjem šta želite od gotovog proizvoda, kako će se to postići i ko su to vasi kupci. Costumer Journey (Putovanje / iskustvo kupaca) igra integralnu ulogu tokom svake faze — od registracije pa sve do kupovine!


Uklonite nepotrebne elemente

Vaša web strana treba da ima jednostavnu navigaciju kako bi korisnici mogli brzo da pronađu ono što traže, kao i sve informacije o proizvodima ili uslugama koje nudite. Uverite se da nema previše ometanja kao što su animacije, preterano razgovetan tekst, suvišne slike i previše besmislenog žargona i promotivnog jezika.


Link do platformi društvenih medija

Vaše prisustvo na mreži je najvrednija imovina vašeg poslovanja. Kao takav, trebalo bi da bude kohezivan i da radi zajedno sa vama - a ne protiv ili odvojeno od onoga što nekoga tera da kupi od vas! Razmislite o tome da imate dugmad društvenih medija na vašoj web prazentaciji, bilo na vrhu vaših odredišnih stranica, na dnu ili oboje. Ovo podstiče kupce da ostanu u kontaktu sa vašim brendom.